Coinhab, d.o.o.
Ulica škofa Maksimilijana Držecnika 6
2000 Maribor

Tel: 00386/040200247
E-pošta: info@gmt1arhitekti.com
Sodobna hiša v okolici kamnika

Hiša S, novogradnja Kamnik

Okolica Ljubljane, natančneje Kamnik, bo bogatejši za sodobno hišo, odeto v naravne materiale. Idejna zasnova arhitekture, prvi načrti in vizualizacije so prepričali investitorja, ki si je želel lepo in učinkovito arhitekturo, ki izkorišča teren pod naklonom. Stanovanjska hiša prepriča s preprosto obliko in racionalno moderno arhitekturo, hkrati pa se zlahka vklaplja v alpski prostor. Parcela se na vsak meter spusti za polovico metra. Strm teren smo izkoristili za prednost. Tako je vhod urejen v mansardi, kjer so spalni prostori. Obiskovalec se nato spusti po dvovišinskem prostoru v dnevno sobo, ki je v pritličju in se z vizurami povezuje z lepo hribovito pokrajino. Pot skozi soslednje prostorov je doživetje. Temne obrobe poudarijo moderno obliko, les in kamen na fasadi pa jo zmehčata in vklopita s prostorom. Pripravili smo projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD), pridobili gradbeno dovoljenje in končali so projektom za izvedbo PZI, kjer je bilo vse dorečeno do zadnjega detajla. Hiša je v gradnji.

Novogradnja, ptitlicna stanovansjka hisa

Hiša KS, novogradnja Celje

Lokacija novogradnje se nahaja v majhnem kraju Šempeter v Savinjski dolini, Žalec, oz. v okolici Celja. Na željo stranke je arhitekturna zasnova sodobna pritlična hiša. Pritlična hiša je po obliki izjemno sodobna, a se hkrati vklaplja v bolj ruralno okolje, predvsem zaradi dvokapne strehe in oblike gabarita in zadržane fasade. Tlorisno je novogradnja zasnovana tako, da je ločen da dva dela, bivalni in spalni del. Bivalni del, tako kuhinja, jedilnica in dnevna soba predstavljajo en prostor, loft. Na željo stranke volumen objekta obdaja nadstrešek, ki omogoča neprekinjeno pokrito pot okrog objekta. Nadstrešek se zaključi z okvirjem, ki ima tudi konstrukcijsko vlogo. Zaradi specifične konstrukcijske zasnove je lahko fasada na jugu objekta skoraj v celoti zastekljena. Z tesnim sodelovanjem arhitekta, statika in naročnika je tako v kraju Šempeter, ki je drugače znan po rimski nekropoli,v bližini kraja Žalec, Celje nastala še ena kvalitetna arhitektura ki sledi že davnim rimskim načelom dobre arhitekture. po Vitruviju firmitas (trdnost) utilitas (uporabnost) venustas (lepota).

Novogradnja, moderna stanovansjka hisa

Hiša TB, novogradnja okolica Celja

Enodružinski objekt je lociran v okolici Celja, natančneje v Občini Žalec. Zasnovan je za štiričlansko družino in obsega caa 150 m2. Stanovanjska hiša je umeščena na občutljivo naravno okolje, poplavno območje. Tako so na arhitekturo vplivala tako določila ARSA, kot tudi stroga urbanistična določila, ki veljajo za specifično območje. Objekt je bilo potrebno na eni strani vklopiti v občutljivo ruralno okolje, obenem pa zadostiti željam strank po bolj sodobnem in arhitekturno dovršenem objektu. Eden od ključnih členov je bil prav podstavek objekta, saj je objekt moral biti dvignjen na 140 cm, ki se vije okrog objekta in ustrvarja različne zanimive zunanje atmosfere. Prav tako so stroga urbanistična določila narekovala oblikovanje strehe, na kateri se je pojavila potreba po dodatni frčadi, zaradi zagotavljanja svetlobe. Stanovanjska hiša je funkcionalno razdeljena na dva dela, na bivalni del v pritličju, ki je predvsem odprt in povezan z zunajostjo in na spalni del v mansardi, ki je bolj zaprt in omogoča ustrezno stopnjo individualnosti vsem družinskim članom.

Novogradnja, moderna stanovansjka hisa Celje Novogradnja, moderna stanovansjka hisa Celje Novogradnja, moderna stanovansjka hisa Celje

Hiša K, arhitektura Celje

Lokacija stanovanjske hiše se nahaja v Celju. Hiša je bila načrtovana za štiričlansko družino. Na željo stranke smo zasnovali racionalen objekt z zanimivim interierjem. Posebnost objekta je prosto pritličje, kjer se dnevni prostor razprostira skozi celotno nadstropje in se odpira tako proti jugo, kot tudi vzhodu in zahodu. Pas servisa pa je postavljen na sever. Poseben motiv objekta je tudi os po podolžni strani stanovanjskega objekta. Os se zaključi z dvovišinskim prostorom, razvidna pa je tudi s fasade. Na veliko željo stranke ima objekt enokapno streho, odprto proti jugu. Streha pa se zavije okrog severne strani in se prelevi v zunanjo teraso, kot je razvidno s prostorskega prikaza.

Novogradnja, moderna stanovansjka hisa Celje Novogradnja, moderna stanovansjka hisa Celje Novogradnja, moderna stanovansjka hisa Celje

Hiša s pogledi , okolica Maribor-a

Enodružinski objekt je namenjen štiričlanski družini. Lokacija objekta je v okolici Maribora. Objekt ima zanimivo tlorisno zasnovo, saj se prostori v pritličju krožno nizajo okrog osrednjega stopnišča, ki je vidno iz bivalnega prostora. Vertikalno nadstropji povezuje dvovišinski prostor, ki omogoča poglede iz bivalnega prostora na galerijo in obratno. Osrednji prostor nadstropja je galerija ob dvovišinskem prostoru, ostale sobe pa se nizajo okrog nje. Objekt ima tudi zanimivo zasnovo fasade. Okna so pozicionirana tam, kjer je v prostoru potrebna svetloba in kjer je stranka želela stik z zunanjostjo. Pozicija oken tako ustvarja zanimiv prostor v objektu in igrivo kompozicijo fasade.

Novogradnja, moderna stanovansjka hisa Celje Novogradnja, moderna stanovansjka hisa Celje

Domačija B, okolica Maribor-a

Domačija B je locirana na osamljeni, romantični lokaciji na vrhu griča. Bodoči stanovalci so si želeli tradicionalne domačije, s modernim pridihom. V spodnjem nadstropju je objekt razdeljen na dva dela, zasebnega in bivalnega. Na sever, proti vhodu se objekt zapira s servisnim delom, na jug pa se odpira z bivalnimi prostori. Osrednji del objekta je dnevna soba, ki se razprostira čez dve etaži. V nadstropju so tako sobe, kot tudi servisni prostori, zbrani okrog dvovišinskega objekta. Dvovišinski prostor v objektu ustvarja različne poglede med prostori, okrog njega pa so razvrščeni različni skriti kotički. Nov objekt posnema volumen predhodnje domačije. Zunanjost objekta je zadržana, tradicionalna, hkrati pa ji ritem in oblika okenskih odprtin daje občutek modernosti.

Novogradnja, moderna stanovanjska hisa h Maribor

Hiša H, okolica Maribor-a

Hiša H se nahaja na robu hriba s pogledom na gozd. Želje naročnikov so se nagibale h moderni in odprti arhitekturi, ki pa bi hkrati zagotavljala dovolj zasebnosti. Arhitektura hiše v okolici Maribora je preprosta podolgovata forma, funkcionalno jasno razdeljena na bivalni del v pritličju in spalni del v mansardi. Obliko objekta razgiba streha, ki se iz ravne linije nadstreška poveže v dvokapnico. Hiša je oblikovno jasno razdeljena na dva dela. Zanimiva oblika črne strehe združuje željo po kar največ svetlobe in pogledov proti jugu in predpise, ki zahtevajo slementitev v smeri daljše stranice. Moderno oblikovano hišo smo z okolico spojili s poudarki drsnih lesenih senčil in sten lope.

Novogradnja, moderna stanovanjska hisa h Maribor

Vila Pašman

Novogradnja, moderna stanovanjska hisa G Ljubljana Novogradnja, moderna stanovanjska hisa G Ljubljana

Hiša G, Ljubljana

Lokacija enodružinske hiše je pozicionirana v Ljubljani. Želja stranke je bil objekt z dvokapnico, z določenimi dimanzijami. Obenem pa se pogled s parcele na jugu odpira proti Pohorju. Zasnova objekta želi izkoristiti poglede proti jugu, zato se tukaj pojavi frčada, na jug pa so orientirane tudi otroške sobe in spalnica. Generalno je objekt zasnovan kot klasična dvokapnica, okrog njega pa se ovije lesen trak, ki ustvarja nadstreške, terase, frčade in ostale artikulacije na objektu. Na fasadi objekta se pojavita omet in les. V les je oblečen trak, ki se ovije okrog hiše. Les je uporabljen predvsem zato, ker je objekt pozicioniran v ruralnem okolju in se tako sklada z okoliškimi objekti. Na objektu je tudi precej stekla, predvsem na jugu objekta.

Prenova stanovanjska hisa Prenova stanovanjska hisa

Prenova Konjice, Slovenske Konjice

Lokacija enodružinske hiše je pozicionirana v Ljubljani. Želja stranke je bil objekt z dvokapnico, z določenimi dimanzijami. Obenem pa se pogled s parcele na jugu odpira proti Pohorju. Zasnova objekta želi izkoristiti poglede proti jugu, zato se tukaj pojavi frčada, na jug pa so orientirane tudi otroške sobe in spalnica. Generalno je objekt zasnovan kot klasična dvokapnica, okrog njega pa se ovije lesen trak, ki ustvarja nadstreške, terase, frčade in ostale artikulacije na objektu. Na fasadi objekta se pojavita omet in les. V les je oblečen trak, ki se ovije okrog hiše. Les je uporabljen predvsem zato, ker je objekt pozicioniran v ruralnem okolju in se tako sklada z okoliškimi objekti. Na objektu je tudi precej stekla, predvsem na jugu objekta.

Vila v Prekmurju

Želja stranke je bila razkošna velikost stanovanjskega objekta, mi pa smo želeli dodati še razkošje skozi arhitekturni prostor. Objekt se v pritličju odpra v krajino, prav tako pa so obe nadstropji vertikalno povezani z razkošnim stopniščem. Osrednji prostor omejujejo kamniti stebri, ki so tudi sestavni del kuhinje. Prostor je osvetljen z direkton in difuzno svetlobo. Pri eksterieru smo željo po viktorjanskem slogu pretopili v moderno zasnovan objekt, ki pa ohranja primarno željo stranke po razkošju.

Spa center, Konjice

Savna običajno predstavlja prostor, ki je ponavadi zaprt in neoseben. Predstavljeni objekt pa je poleg prvotnega namena tudi prostor za bivanje, poleti postane zunanja dnevna soba. Življenje se tako preseli iz hiše bližje naravi. Oblikovalski princip arhitekture se upira na organske forme, ki skušajo slediti obstoječemu vrtu. Stene zasledujejo rahlje krivulje in se opirajo na ravni podporni zid na meji parcele. Kompozicijo prostorov prekrije organsko oblikovana streha. Prostor savne je zasnovan tako, da kljub intimni umestitvi med dvema stenama dobi dovolj svelobe. Ob savni se zvrstita še tuš in počivalni prostor. Drugi del paviljona pa obsega letna dnevna soba s počivaniki in multifunkcijsko steno vdolž podpornega zidu, ki skriva televizijo, korito in žar.

Hiša v Velenju

Hiša v Velenju je primer fleksibilne arhitekture. Zasnovana je v dveh delih, ki oklepata obliko črke L. Prvi del je namenjen bivalnim prostorom in je dvovišinski, med tem ko se v drugem delu nahajajo sobe. Vsi prostori se obračajo na dvorišče in so povezani s skupno nadstrešnico. Ko se pojavi potreba po novi spalnici ali otroški sobi, se drugi del preprosto podaljša, oblikovna zasnova arhitekture pa ostane nespremenjena.

Mesarija Čas Spodnja Kungota

Mesarija čas je sodobno oblikovana prenova prej tradicionalne arhitekture vaške kmetije. v Spodnji Kungoti, v okolici Maribora smo izvedli prenovo zunanjosti in notranjosti. Program je prodajalna in delikatesa. V zasnovi je bilo potrebno združiti želje po tradicionalen oblikovanju stranke in modernimi pristopi, za katero se je zavzemal arhitekt. Uporabljeni so naravni materiali, reciklirana opeka, masivni krtačeni hrast, izdelki suhe robe. Prodajalna Čas dobiva vodilno vlogo za domače pridelke, tudi v Mariboru, na kar smo arhitekti posebej ponosni.

Hiša v okolici Ljubljane, Škofljica novogradnja

Želja stranke je bila sodobna stanovanjska hiša, z velikimi in svetlimi prostori, ki spretno izkorišča teren in se vklaplja v okolico. Poseben izziv je predstavljal relativno strm teren in želja stranke po veliko prostorih, kar bi pomenilo preobsežno gradnjo za tako majhno parcelo. Potrebno se je bilo prilagajati terenu in objekt ob obsežnem programu vizualno čim bolj zmanjšati. Stanovanjska hiša je tako načtovana v 3 nivojih: vkopana klet z garažo, pritličje in nadstroplje. Objekt nad terenom je zasnovan podolžno (razmerje skoraj 1:2) vzporedno s terenom-plastnicami in je zadržan v oblikovanju. Podolžen kvader brez izrastkov posnema klasično arhitekturo kmečke hiše. Zgornja etaža je glede na spodnjo rahlo zamaknjena, tako da je podolžnost še bolj poudarjena. Pritličje je v belem ometu, kot nekakšen masiven podstavek nadstropju. Nadstropje skupaj s streho je v temnejših (sivkastih) odtenkih, kar navidezno zmanjšuje volumen in arhitekturo prepričljivo vklaplja v okolje – ozadje z lepim, pretežno iglastim gozdom.

© 2010 - 2016 GMT+1 arhitekti