Coinhab, d.o.o.
Ulica škofa Maksimilijana Držecnika 6
2000 Maribor

Tel: 00386/040200247
E-pošta: info@gmt1arhitekti.com

Interier Pašman, Hrvaška

Hiša, otok Pašman, Hrvaška

Pri oblikovanju interiera smo skušali slediti željam naročnika, da bi ustvarili klasičen mediteranski interier z masivnim lesom in kamnom, hkrati pa smo želeli v prostor vnesti sodobne oblikovalske smernice. V oblikovanju notranjosti mediteranske vile smo uporabili masiven hrast, ki je v kontrastu s kamnom na tleh in stenah. Poudarek k naravnim materialom daje črna kovina, ki ustvarja akcente v prostoru. Moderna kuhinja po meri je narejena iz masivnega hrastovega lesa in je povezana s stropno leseno oblogo. Na enaki način smo obravnavali večnamensko omaro v dnevnem prostoru, ker se skriva kamin z drvi, knjižna omara in moderno zasnovane police za shranjevanje ter vhod v hišo. Pohištvo je belo in se poda lahkotnemu interieru, ki se s pogledi povezuje s Mediteranskim morjem.

Moderna kuhinja in jedilnica

Oblikovanje interiera v sodobni hiši v okolici Ljubljane. Lesena omara pod stopnicami iz masivnega lesa s stekleno ograjo za izkoristek prostora. Viden je pogled na prostorno galerijo.

Hiša, okolica Ljubljane, Kamnik

Interier moderno oblikovane hiše v okolici Ljubljane, natančneje v Kamniku, sledi arhitekturi projekta. Želeli smo oblikovati prostoren ambient dnevne sobe, ki se povezuje z zgornjim bivalnim delom preko velike zračne galerije. Dnevni prostor je povezan z jedilnico in kuhinjo, ki ju ločuje velik betonski kuhinjski otok. V kuhinjski otok je vgrajen kamin, ima pa tudi nosilno funkcijo, saj so v njem skriti betonski stebri. Velikega pomena v obilkovanju modernih bivalnih prostorov so bili pogledi, ki se odpirajo proti nebu čez okno v mansardi, čez velika okna dnevne sobe pa lahko občudujemo okoliške hribe in naravo. Kljub ravnim linijam je prostor topel, saj je odet v igro lesa Comaru, belega pohištva in teksture svetlega betona.

Moderna dnevna soba

Oblikovanje interiera v sodobni hiši v okolici ljubljane.

Pogled na betonski otok s kaminom in linijo omar ob steni, ki se nadaljujejo v kuhinjo. Moderne vgradne omare potekajo okrog oken in so multifunkcionalni element.

Prenova dvojčka Ljubljana

Prenova dvojčka Ljubljana

Prenova dvojčka Ljubljana, Interier Brinje

Stranka se je na nas obrnila z željo z dokončanjem dvojčka v tretji gradbeni fazi, oziroma oblikovanjem luksuznega interierja. Predmet oblikovanja interierja je bilo pritličje, nadstropje in klet, ki ima izhod na vrt, saj je objekt postavljen na strm teren. Funkcionalna razporeditev, ki smo jo naredili, predvideva, da bo v kletnem delu spalnica z luksuzno kopalnico, graderobo in utilytijem, v pritličju, poleg garaže, jedilnica s kuhinjo in nišo za sporščanje ter v nadstropju dnevna soba s pisarno in otroške sobe s kopalnico. Interier je sodobnega, luksuznega videza, naravni materiali in tkanine pa mu dajo pridih domačnosti. Med sodobnimi materiali smo uporabili vidni beton, ogledala, kovino in kamen, prostor pa zmehča grčast oreh, tkanina v niši in zavese.

Prenova vinske kleti

Prenova vinske kleti

Interier Hlade, kmečki turizem, okolica Maribora

Na željo stranke smo prenovili objekt, v katerem se bo nahajal kmečki turizem. Objekt je bil zgrajen le do podaljšane tretje gradbene faze. Koncept interierja kmečkega turizma je bil ustvariti različne ambiente za različne družbe in okuse ter jih povezati v en celovit prostor. Tako prenovljeni del obsega kuhinjo, šank za pijače in prodajo vin, prostor za sproščanje ob dobri hrani, mizice za degustacijo vin, klasične mize za manjše družbe in posebno nišo za večje družbe. Interier je preplet domačega, kmečkega stila s pridihom modernosti, tako so uporabljeni predvsem materiali, kot npr. les, kamen in razne tkanine, ki so oblikovani na sodoben način.

Kuhinja z jedilnico

Sodobna prenova hiše v Ljubljani in oblikovanju interierja. Nad jedilno mizo prostor artikulira lesen strop iz masivnega lesa. Belo pohištvo je v harmoničnem kontrastu s temnim parketom iz oreha.

Dnevna soba

Sodobna prenova hiše v Ljubljani in oblikovanje interierja

Dnevna soba je v celoti v beli barvi. Posebnost je omara dnevne sobe, kjer je namesto televizije v centru kompozicije je kamin.

Kuhinjski otok

Pogled na sodobno oblikovano kuhinjo, prenova hiše v Ljubljani

Betonski kuhinjski otok s steklom in lesenimi policami za krožnike iz masivnega lesa.

Kopalnica

Sodobna prenova hiše v Ljubljana in oblikovanje interierja

Zasnova kopalnice je enovite. V levem bloku so umivalniki in ogledalo, ujeti med dve črni plošči iz ultrapasa. V desnem bloku je kopalna kad v niši se prav tako skriva majna IR savna.

Hiša, Ljubljana

Celovita prenova hiše v okolici Ljubljane. Sodobno oblikovano stanovanje je organizirano odprto in prehodno. Podolgovati tloris smo ambientalno razdelili na tri območja s pomočjo materialov in pohištva. Pri oblikovanju interjerja smo vključevali cenovno dostopne, a naravne materiale. Kuhinjski otok je iz betona z vstavki iz grčastega smrekovega lesa, iz enakega materiala je tudi kuhinja. Belino sten in pohištva ter tople barve lesa v kontrast postavi črna nad vhodnimi vrati in med posameznimi poduarki. Moderno oblikovan interier je harmonična združitev naravnih in umetnih materialov.

Dnevna soba

Hiša s pogledi, okolica Maribor-a

Stranka je prišla z željo po preprostem objektu. Tako je sam objekt zadržan v volumnu, tega pa prebadajo okenske odprtine, postavljene v zanimivo kompozicijo. Okenske odprtine ustvarjajo izjemno atmosfero v objektu, tako s pogledi, ki jih nudijo, kot tudi s svetlobnimi učinki. Dodatno smo na željo stranke oblikovali tudi interier. Tega že ustvarja prej določen dvovišinski prostor, ki povezuje etaže objekta. Uporabljeni so naravni materiali, v naravnih barvah, les, bela, bež in črna. Interier popestri tudi knjižna omara, v katero je vkomponiran kamin na drva. Zanimiv kontrast belih arhitekturnih elementov in črnega pohištva ustvarja rahlo dramatično vzdušje.

Pogled na novo kuhinjo

Moderna hiša, okolica maribora, notranje oblikovanje

Črna okvirja v katerih so skriti nosilci sta v kontrastu z belo moderno oblikovano kuhinjo. Svetel topel parket je v kontrastu s stropom iz brušenega betona.

Pogled na novo dnevno sobo

Belo pohištvo in svetel parket v dnevni sobi so v kontrastu s črnim pohištvom iz kompozitnih plošč in betonskim stropom.

Sodobna Hiša, Maribor

Moderno oblikovana hiša v okolici Maribora, pri kateri smo se ukvarjali tudi z interjerjem, prepriča s svojo unikatnostjo. Zaradi želje po odprtem prostoru sta se v pojavila dva armirano betonska okvirja, ki prostor razdelita na dva dela. Črni AB okvirji so oblikovno povezani z belimi okvirji kuhinje in omare dnevne sobe. Moderni kamin in vgradni hladilnik v črni mat barvi ustvarjata poudarek v prostoru. Prijetno atmosfero ustvari strop iz vidnega betona, ki ga osvetljujejo LED trakovi, vgrajeni na AB nosilce. Posebnost je, da je za pohištvo iz črnega materiala uporabljen kompozit, ki je bil uproabljen tudi na strehi. Kljub sodobnemu oblikovanju prostor navdihne s svojo toplino.

Vinotoč Leber, soba za degustacije

Vinotoč Leber, prodajalna vina

Vinotoč Leber, soba za degustacije

Vinotoč Leber, okolica Maribora

Kmečki turizem in vinotoč Leber se nahaja v okolici Maribora. V obstoječo lupino arhitekture je bilo potrebno vsatviti nov interier. Stranka je želela prenovo dveh prostorov. V enem prostoru bo soba za degustacijo vin, v drugem pa prodajalna vin in skladišče. Splošno je bila želja, naj bo interier spoj modernega in tradicionalnega. Uporablejni so elementi, ki naredijo domače okolje, lesene omare, miza iz surovih lepljenih plohov, štori namenjeni sedenju, okrasni dodatki iz plutovinastih zamaškov, stena iz starih opek in podobno. Moderni pridih pa interjerju dajo predvsem dodatki iz kovine, steklo, sodobna svetila, ravne in gladke linije ter pravilne geometrije elementov. Posebnost v interierju prodajalne so omare za vina iz armaturne mreže.

Bistro nikolina, soba za goste

Bistro Nikolina, Slovenske Konjice

Na strankino željo je bilo potrebno prenoviti enodružinsko hišo in ji spremeniti namembnost. Obstoječo arhitekturo smo ohraniti, spremenili pa smo predvsem zaključne sloje interierja in pohištvo. Stranka je želela tradicionalen interier, z določenimi modernimi elementi. Tako smo v interierju uporabili predvsem klasične materiale, naraven kamen, les in omet. Interier pa so popestrili sodobni dodatki, predvsem led trakovi in drugi svetlobni elementi. Notranjo atmosfero pa zaznamuje predvsem uporaba češnjevega lesa.

Vhod v poslovne prostore

Sodobna prenova poslovnih prostorov Maribor, notranje oblikovanje

Vhod iz vidnega betona kjer glavni poudarek predstavljajo kovinske stopnice in napisna tabla. Zelone pobarvan beton deluje prijetno na pogled. V sodelovanju s Tomažem Pažekom.

Svetlo oblikovana sprejemnica prepriča z zeleno oblazinjeno nišo in poudarki turkizno modre.

Poslovni prostori Verus, Maribor

Prenovili smo prostore agencije Verus za marketing. V stari stavbi tovarne TAM smo želeli ustvariti igrivost in všečnost z upoštevanjem grafične podobe agencije, ki vključuje svetlozeleno barvo. Vhod je markanten okvir iz vidnega betona, znotraj pobarvan zeleno, da pritegne obiskovalce. V prostore se povzpnemo po črnih kovinskih stopnicah ali rampi. Notranjost je zasnovana svetlo in prijetno, fronte omar so iz brezovega furnirja. Prostorski poudarek ustvari zelena oblazinjena niša kot del sprejemnice za oblikovalce.

Mesarija Čas, predmestje Maribora

Interier Mesarije Čas se nahaja v predmestju Maribora. Pri prenovi se je ohranila obstoječa ruralna arhitektura, obnovil pa se je interier in fasada objekta. Pri notranjem oblikovanju smo želeli doseči tradicionalen, kmečki videz, a ga popestriti z novimi, izvirnimi elementi. Ohranili smo obstoječe stare tramove, ostale elemente pa obdelali na novo. Na splošno smo uporabili naravne materiale, reciklirano opeko, masivni krtačeni hrast, izdelki iz suhe robe in večje količine lesa. Predvsem smo želeli doseči občutek domačega, kmečkega interierja, ki je primeren namembnosti prostora, saj v objektu prodajajo izdelke Kmetije Čas. Posebaj za ta interier je bila oblikovana tudi glinena luč, ki jo lahko vidite na sliki.

Interier stanovanjske hiše, Maribor

Novopostavljeno hišo, ki se nahaja v okolici Maribora, je želela stranka dodatno popestriti. Želela je, da je oblikovan vsak notranji prostor. Posebno pozornost pa smo namenili predvsem oblikovanju jedilnice, dnevne sobe in spalnice. Interier popestrijo predvsem omare, ki so narejene po meri in predstavljajo nek vezni element prostora. Splošno so v interierju uporabljene površine sodobnejših materialov, stekla in pa leseni elementi. Jedilnica je zasnovana elegantno, ob steno je postavljena fiksna omara, kateri manjka zadnja stranica. Tako se skozi mrežno lesenih polic in stekla vidi kamnita stena v ozadju. Kuhinjski element je zaokrožen z s elementom iz istega materiala kot omara. Atmosfero dnevne sobe ustvari dolga omara, katere bel okvir se kačasto vije skozi celoten prostor. V okvir pa so nato vstavljene lesen police in temni kubusi. Dolgo omaro razbijejo igrive ploskve praznega, stekla in lesa.

Trgovina ZOO, Ljubljana

Zooo je urbana, dizajnerska trgovina, z močno identiteto. Njeni specifični identiteti je sledilo tudi notranje oblikovanje. Grafično podobo trgovine zaznamujejo žive barve in živalski vzorci. Te prvine so bile do neke mere uporabljene tudi pri oblikovanju interierja. Same površine arhitekture so oblikovane dokaj zadržano, v rjavih in sivih barvah, interier pa zanamujejo pisani dodatki in oblačila. Interier se nahaja v Ljubljani.

Stanovanje Kongresni trg, Ljubljana

Meščansko stanovanje se nahaja v centru Ljubljane. Idejna zasnova predlaga prenovo celotnega stanovanja. Notranje oblikovanje je sledilo želji po toplem, a zadržanem interierju. Uporabljeni so bili različni materiali, les, omet in iveral. Izbrane barve pa so bile pretežno bela in toplejši toni rumenkaste ter rjave, v kuhinji tudi sive. Ustvarjena je bila zadržana arhitektura z bivanjem prijetno atmosfero.

Spa v Ljubljani

Spa je prostor za sprostitev in uživanje. Zato je notranje oblikovanje sledilo temu načelu. Idejno je bil interier zasnovan tako, da bi maksimalno sprostil uporabnika. Uporabljeni so bili predvsem naravni materiali, les in različne vrste kamna. Po meri oblikovana savna obsega dva lesena trakova, ki sta namenjena ležanju in posedanju. Posameznik ima med sproščanjem pogled na kamnito steno, ki med drugim akomulira toploto. V drugem prostoru se nahaja manjši bazen za ohlajenje. Atmosfera arhitekture je podobna. Interier obsega predvsem les in kamen. Za dodatni učinek ohlajanja je strop obarvan v zeleno-modri barvi. Atmosfera pa je popestrena s svetlobnimi led trakovi. Lokacija se nahaja v Ljubljani.

Dnevna soba, Slovenske Konjice

Notranje oblikovanje je obsegalo večji odprt prostor dnevne sobe in jedilnice. Interier je bil zasnovan v naravnih barvah, predvsem različnih rjavih odtenkih. Na tleh je uporabljen češnjev parket, pohištvo pa je narejeno iz orehovega furnirja. Tematski element interierja so lesene omare in predelitve, med katere so čez okenske odprtine vstavljene prosojne bele zavese. Prostor je bil optično povišan tako, da so bile stranske ploskve razdeljene na dolge in ozke ploskve, ki tečejo od stropa do tal. Karnise zaves pa so skrite za strop, tako da imamo občutek, da se stranske ploskve dodatno nadaljujejo za strop. Obnovljena arhitektura se nahaja v Slovenskih Konjicah.

Kuhinja, okolica Maribora​

Predmet oblikovanja je bila kuhinja enodružinske hiše v okolici Maribora. Glavni motiv pri oblikovanju kuhinje je bil lesen trak, ki poveže posamezne elemente kuhinje. Kuhinjski elementi so narejeni iz svetlega ultrapasa, povezovalni trak, na katerega so elementi obešeni, pa iz iverala s furnirjem iz jesna. Lesen trak, ki povezuje elemente kuhinje se zključi v priročen točilni pult. Svetli arhitekturni elementi ustvarjajo prijeten in domač interier.

Stanovanje na Primorskem

Idejna zasnova obsega notranje oblikovanje stanovanja na Primorskem. Stanovanje se nahaja v mansardi, tako pride do izraza stropna konstrukcija, ki je v projektu ostala vidna. Uporabljene so naravne, peščene in rjavkaste barve. Posebna značilnost interierja je arhitekturni element, ki se vije skozi celoten prostor. Od dela do dela sobe pa se spreminja namembnost elementa. Tako je element v horizontalni poziciji nizka omara, nato je vanj vstavljen kamin, kasneje se element spet dvigne in postane večja omara, na koncu pa se spusti, tako da je na njem možno tudi sedeti. Pohištveni element je narejen iz kovinske konstrukcije, oblečen pa je v plast peščenjaka.

© 2010 - 2016 GMT+1 arhitekti